Здравейте, имам следния проблем при студен старт започва едно тракане като че ли някой цилиндър не запалва и бял пушек от ауспуха за около 10-15сек и после всичко се оправя.Дюзите са проверени наред са.Мисля си че нещо не е наред с гориво-вуздух, но от 1 година само гадая бях в 2 сервиза и нищо.Има някаква връзка с температурата отвън, защото когато е много студено от порядъка на 2 градуса и надолу не го прави.Ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Тракане и бял дим при палене 159 2.4jtdm
Collapse
X
-
Някоя свещ не работи и не запалва горивото в съответния цилиндър.Когато позагреят съседните се запалва и той.
Другата възможност е неправилно зацепен ремък.
Иначе при студено време е нормално в първите секунди до 2 минути да излиза леко бял дим или по-скоро пара заедно с дима от двигателя.
Ако не сменял въздушен филтър вземи го смени - и боклуци събира, а в боклуците и влага се задържа ...Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
-
Типични симптоми за дюзи. Не се заяждам, но би ли споделил как точно ги проверихте дюзите ?
Пс При неправилно зацепен ремък или прескочил зъб е горе долу същата работа, но там не се оправя от самосебе си след 15сек.
Пс2 При неработеща свещ, първо ще светне чека и ще подскаже че има такава. Освен това жтд пали и без свещи без проблем на ниски температури, притраква за 1-2 секунди и изчиства веднага. Свещите се проверяват лесно (+ от акумулатора и горе на електрода на свеща допираш, ако не преискри значи не работи), прегледай ги и ги изключи от уравнението.
Хубаво е да си смениш горивния филтър (ако не си го сменил вече), преди следващите гимнастики.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеТипични симптоми за дюзи. Не се заяждам, но би ли споделил как точно ги проверихте дюзите ?
Пс При неправилно зацепен ремък или прескочил зъб е горе долу същата работа, но там не се оправя от самосебе си след 15сек.
Пс2 При неработеща свещ, първо ще светне чека и ще подскаже че има такава. Освен това жтд пали и без свещи без проблем на ниски температури, притраква за 1-2 секунди и изчиства веднага. Свещите се проверяват лесно (+ от акумулатора и горе на електрода на свеща допираш, ако не преискри значи не работи), прегледай ги и ги изключи от уравнението.
Хубаво е да си смениш горивния филтър (ако не си го сменил вече), преди следващите гимнастики.
и филтрите са сменяни
Comment
-
Ако имаш вихрови клапи откачи лостчето им и ги остави отворени за следващия студен старт. Ако запали нормално сваляне и чистене на колектор ще оправи нещата.
Ако проблема е същия измери компресията. Трябва да е над 20 бара.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment